Opciók BAR listás hitelfelvételhez

A hitel BAR listásoknak egy igazi tabukifejezés a legtöbb banknál, mégis van lehetősége a rossz jelzővel illetett adósoknak, hogy további hitelt vegyenek fel váratlan kiadásaikhoz, vagy befektetéseik fedezéséhez. A BAR, vagy újabb nevén KHR, listára kerülés sokszor csak a véletlen műve. Persze vannak olyan esetek is, amikor az adós tényleg rosszul kalkulált a kölcsön felvétellel kapcsolatban. Egy biztos, akármilyen ok miatt is került fel valaki a negatív adós listára megoldásra lesz szüksége. A legjobb, ha minél jobban tájékozódunk a BAR listásoknak kölcsönt adó lehetőségekről.

kölcsön bar listásoknak
Kölcsön BAR listásoknak: az első teendők

Ha negatív adósbesorolás alatt vagyunk, mégis hitelre van szükségünk, akkor az egyik első teendőnk hogy kikerüljünk az aktív besorolás alól, és bekerüljünk a passzív KHR listás státuszba. A két állapot között aza különbség, hogy a passzív BAR listás már kifizette a korábbi hiteltartozását, azonban a rendszer még egy évig kockázatosnak ítéli meg ezt az adóst.
A második teendőnk pedig annak az eldöntése, hogy milyen gyorsan kell újabb hitelhez jutnunk.

Aktív BAR listásként hitelfelvétel

Az aktív listás adós a következő opciók közül választhat. Külföldön nem jegyzik a belföldi feketelistázás, így egy megfelelő fedezet (általában ingatlan) segítségével juthatunk átlagos hitelhez. Érdemes ilyenkor szomszédos, stabil bankrendszerrel rendelkező, országokat keresni mint Ausztria, Szlovákia és Szlovénia.
Másik lehetőségünk, ha találunk egy barátot vagy családtagot, aki vállalja a hitelfelvételt és a fedezetet, viszont mi fizetjük a tartozást.

Passzív BAR listásként hitelfelvétel

Ebben az állapotban már szóba állnak velünk a belföldi bankok is, amelyeknek van speciálisan ilyen esetekre kidolgozott hitel konstrukciójuk. Noha jövedelemigazolásra ilyen esetekben nincsen szükség, de fedezetre továbbra is szükségünk lesz. Ebben az esetben a hazai bankok csak jelzálog hitel felvételt engedélyeznek.