Mikor forduljunk fog implantológiához?

A fogászati implantáció gyakran elkerülhetetlen még azok számára is akik helyesen ápolják a fogaikat. Néha különféle külső vagy belső hatások következtében egy-egy fog már nem menthető meg és a fogászatunkon a szakorvos inkább a kihúzás mellett dönt. Ilyenkor fogunk átkerülni a fog implantológiára ahol elveszett fogainkat tudják pótolni. Szerencsére ma már olyan jó minőségben, hogy a beavatkozás után észre se vesszük majd a különbséget természetes és pótolt fogaink között.

implantológia pont32

Az implantáció és az implantológia megkerülhetetlen fogveszteség esetén. A pótlás nélküli fogak hiánya ugyanis számos szövődményes, további betegséghez vezethet. A rágásban bekövetkezett változás rontja az ételek szájban való őrlését, ami nagyobb terhet jelent majd az emésztőrendszer további szakaszaira. Ez egy bizonyos idő után akár gyomor és bélbetegségeket alakíthat ki. A foghiánnyal együtt jár, hogy a kihúzott fog helyén az íny és fogágy sokkal sérülékenyebb lesz az irritációkkal szemben. Ne lepődjünk meg, ha gyulladások vagy ciszták alakulnak ki ezen a területen. Mindezeken kívül a közelben elhelyezkedő fogak megpróbálják majd kompenzálni hiányzó társukat, ami a fogsor deformálódásához vezet.

Ha már mindenképpen implantológiai beavatkozásra van szükségünk, akkor érdemes egy kiváló fogorvoshoz, illetve fogászathoz bejelentkeznünk. Egy implantátum évtizedeken keresztül szolgál majd minket, de ha nem megfelelően készítik el, akkor ezek az évek inkább a frusztrációról fognak szólni. Implantológia keresés esetén mi bátran tudjuk ajánlani a Pont Fogászat és Szájsebészetet, ami egy rendkívül jól felszerelt rendelőkkel és profi, kedves fogorvosokkal várja a pácienseket a Móricz Zsigond körtér közelében Budapest XI. kerületében.